Tussen de foto´s links zit drie jaar. Tussen de foto´s rechts precies één jaar. In dezelfde kleding. Een echte “John, it´s amaizing!” vergelijking, niet?!. 😉

Één van mijn motto´s is: van delen wordt alles beter/mooier (een eigen variant op het gezegde ‘Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.’). Daarom deel ik – net als veel van onze klanten – hier mijn voor en na foto en wat persoonlijke inzichten. In de hoop dat jij er – op wat voor een manier dan ook – wat aan hebt.

Wat ik het afgelopen jaar leerde…

Want nu lijk ik pas te begrijpen waarom ‘ik was zoals ik was’ en ‘ben zoals ik ben’

Waarom ik was zoals ik was
De laatste maand heb ik pas écht begrepen waarom ik was zoals ik was. En dat had niets met teveel eten of onvoldoende sporten te maken, dat waren de resultaten. Het had alles met mijn drang tot “pleasen” te maken. Misschien dat je het herkent… Eten hoort bij gezelligheid. En als je eten afslaat (taart, ijs, etc.), dan ben je ongezellig bezig. En sporten is noodzakelijk kwaad. Leuk vond ik het ook niet, want het stoorde mij in mijn “sociale” planning.

Ik vind sporten heel leuk!
Ik weet nog goed dat ik vorig jaar tijdens de kennismaking tegen Bouke zei: ‘Jij moet me precies vertellen wat ik moet doen, want leuk vinden ga ik sporten NOOIT!’. Tegenwoordig wordt ik onrustig als ik te lang stilzit, zie ik uit naar de maandagavond waarop ik met de “grote mannen” meetrain en ben ik op de basisschool van onze dochters inmiddels  de “mama die sportjuf is”.

Iedereen vindt er wat van
De opmerkingen zijn vaak niet van de lucht als je er een gezondere levensstijl op nahoud. Men lijkt niet te begrijpen dat er iedere dag wel een “excuus” is om je niet aan je normale eetpatroon te houden. Zo zei iemand laatst op de verjaardag van mijn dochter tegen mij, omdat ik geen ijsje nam: ‘Het zit nu écht tussen je oren nu. Je zit vast aan de shakepoeder!’. En weet je, ze heeft gelijk. Alleen klopt de aanname daarachter niet. JA HET ZIT TUSSEN MIJN OREN. Ik wil nooit meer terug naar hoe het was. Ik voel me zóveel beter nu dan toen. En JA IK NEEM SHAKES… Ter aanvulling. Heerlijk lekker wat groente, fruit en melk/water in de blender, jummie!

Terwijl een ander laatst zei: “Ik snap niet dat jij zo slank blijft. Altijd als ik je zie, eet je!”.

Als je afvalt, zijn mensen de eerste kilo´s nog steunend: “Goed bezig!”, “Knap hoor!”, etc. Maar een paar maanden later zijn de opmerkingen soms ronduit kwetsend. Om dat te vermijden heb ik in het verleden teveel gegeten, zelfs al vond ik het niet lekker. Simpelweg omdat het erbij hoorde. Zodat ik erbij hoorde. Een heel pijnlijke constatering.

Tip: vind niet zoveel van een ander en steun elkaar! En als je hiermee te maken hebt en dat je soms tegenhoud voor jezelf en je eigen gezondheid te kiezen, app mij en wel lachen er samen om.

Ik ben zoals ik ben
JA, ik wil nog droogtrainen voor de zomer. En NEE ik laat me door niemand meer tegenhouden zoals de afgelopen . Alle opmerkingen zet ik voortaan om in motivatie. Dat is de afspraak die ik met mezelf maak. Dus kom maar op!

Ik kan het niet alleen
Zoals een omgeving je tegen kan remmen, kan het je ook motiveren! Zo heb ik twee hele grote motivaties – de reden waarom ik zo lang mogelijk gezond wil blijven – mijn twee prachtige dochters. En als het even minder makkelijk gaat, heb ik “hulplijnen” voor voeding, sport en ter mentale- en emotionele ondersteuning. Voor advies over de eerste twee hoef ik tegenwoordig alleen maar schuin omhoog te kijken (Bouke) en de rest haal ik thuis (Pascal). Hij maakt regelmatig de heerlijkste gezonde gerechten voor me klaar. Zelfs Veganistisch op verzoek als “die-hard” carnivoor. En natuurlijk alle andere lieve vriend(inn)en die me steunen. Door dik. En dun. Letterlijk. 😉